петък, 1 февруари 2008 г.

Международен Славянски Институт закъснение на документи 2

Както се сещате академичната справка не се вмести и в срока 3-4 месеца. Служителите продължават да бъдат любезни. Дори обяснявят как в предишната седмица преподавателя по психология е се е върнал от командировка от Русия и търсения от мен документ не е сред донесените. Понеже и това обяснение веге се повтаря, без уточнение за какъв служител става въпрос, си направих извода, че причината не е в растоянието, а в безотговорността и незаинтересоваността на служителите на института, по-точно на преподавателите там.

Доста често стигам до личността доцент Лили Ботева. Това е човекът, който прие документите и каза срок две седмици. Аз съм ходила дори лично да проверявам там и пак бях упътена към тази личност. И в двата пъти чаках поне 10 минути завършването на телефонен разговор по мобилен телефон, воден от доцентката.

Реших да потърся какво стои зад това име в Интернет и намерих само не много любезни коментари от форуми, от които е ясно, че за тази личност става въпрос. Все пак човек, които имо титла доцент, в България би триабвало да има и PhD, а това значи и множество публикации. И поради сходсвото в азбуката между нас и русия поне някаде би трябвало да бъде цитирано това име. Всъщност и на английски го няма. Така, че едва ли бихте могли да разчитате на научните познания на тази личност. Само, ако забележите известни имена, хабилитирани другаде и преподаващи в този институт на хонорар, си заслужава да слушате. А и това не е сигурно, че ще е така след две години.

Все пак ако сте там и искате нещо, което няма да стане веднага поискайте да Ви заведат документите в деловодството, както би трябвало да бъде. И не се доверявайте на любезности, особено ако попаднете на Лили Ботева.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.